28 Kasım 2010 Pazar

Koop

Koop, Oscar Simonsson ve Magnus Zingmark tarafından kurulmuş İsviçreli bir grup. Çok orijinal bulduğum bir tarzları var, biraz öncesine kadar ne olduğunu benim de bilmediğim elektronik caz müzik yapıyorlar. (Romantic swingtronica olarak da tanımlamışlar sitelerinde)
Eserler sanki ufak bir caz orkestrası tarafından icra ediliyormuş hissi verse de, durum çok farklı. Şarkılarını aslında bir çok küçük melodiyi bir araya getirerek oluşturuyorlarmış. Tüm vurmalı, yaylı ve üflemeli çalgı melodileri ve hatta korolar bile önce teker teker yaratılıp sonra birleştiriliyor. Yaratım süreçlerinin bu şekilde olması haliyle bir albüm oluşturmak için normalden daha uzun bir süreye ihtiyaç duymalarına sebep oluyormuş. Şarkılardaki tek alışılagelmiş şey ise vokaller. Entstrümantal kısım oluşturulduktan sonra işe katılıp, şarkıları seslendiriyorlar. İşveç'ten Gold certification ödüllü 2006'da çıkan albümleri Koop Island'da vokalleri Ane Brun, Yukimi Nagano, Hilde Louise Asbjornsen, Rob Gallagher and Mikael Sundin gib isimler yapmış.

Canlı performanslarını 7-9 sesli bir swing orkestra ile bir veya iki vokal gerçekleştiriyor ve konserlerinin ana amacının kendilerini dinleyenlere ayakla tempo tutturabilmek olduğunu söylemişler. Ayrıca ilginç kıyafet tasarımları ile de dikkat çekiyorlar. Resmi siteleri olan myspace alanlarına buradan gidip şarkılarından bazılarını dinleyebilir ve haklarında daha çok bilgi edinebillirsiniz.

Koop Island albümlerindeki, kendi ifadeleri ile albümün tanımını en iyi yapan şarkı olan Come To Me'nin klibi için aşağıya buyurunuz.

Hamiş: Special thanks go to grenzgænger.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...