5 Aralık 2012 Çarşamba

Mesnevi Terapi - Nevzat Tarhan

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ı psikoyorum programından takip ederdim. hergün başka bir konuyu ele alır, kibar sunucu hanım ile birlikte konu hakkında konuşup, gerek genellikle ismini vermek istemeyen kişilerin telefon ile bağlanıp sordukları sorulara gerek ise mail atanlara cevaplar verirler, geceyarısı 30dk bu şekilde sürüp biterdi program. genelde günümüzün psikoolojik rahatsızlıklarına değindiklerinden ilgimi çekerdi ve dinlerdim rast gelince geceleri. Nevzat Bey'i de bu programlardan tanırım sadece yani.


 Mesnevi Terapi raflarda belirince ve kitaba birçok çok satanlar listesinde rastlayınca alayım bari yahu dedim. aslında Mesnevi yani diğer deyişle Mevlana ile terapi kelimelerinin yanyana gelişinden aşırı derecede kıllanmıştım... oldukça iddialı bir kitap olacağını düşündüm (yazarının da prof dr olduğunu göz önünde bulundurunca) öte yandan bir bakıyorum kitap 230 sayfa... mesnevi'yi düşünüyorum, binlerce sayfa, terapi hakkında ağzını bir açsan 1000 sayfa da öyle dökülür... vardır hocanın bir bildiği dedik, aldık geldik kitabı lakin iş hiç benim de kafamda kurduğum gibi değilmiş a dostlar.
hoca kitap boyu birşeyler anlatıyor da duruyor... bir enteresan kitaplardan alınma çoğu kez dini içerikli ne mesaj verdiğini zerre anlayamadığım bir takım hikayelerden mi bahsedeyim size, yoksa her bölümde temcit pilavı gibi önümüze sunduğu "devir mesnevi devridir, mesnevi öğretisi şöyle yücedir, böyle harikadır" deyip de o öğreti neymiş, bir kısa olsun bize bahsetmeyişinden mi... her kısa hikayeden sonra "bu hikayede ne oldu şimdi, ne ders çıkacak ki?" sorumdan sonra kendi kendime mavi ekran vermelerimi hiç unutamayacağım...
siz siz olun benim gibi adındaki mesnevi kelimesine kanmayın.
ben beklediğimi bulamadım açıkçası.

4 yorum:

  1. Mesnevi'ye başlamadan önce Fih-i Mafih'i öneririm. Sonra Makâlât'ı okursanız Mesnevi'yi daha iyi anlarsınız. Yok ben hikayelerini daha yalın bir şekilde yorumlanmışı istiyorum derseniz Mehmet Zeren - Mesnevi'de Geçen Bütün Hikâyeleri tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim tavsiyeler için.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,blogunuzu geziyorum.Ben yeni bir blogcu olduğum için tanışma turlarındayım henüz :)
    Bu kitaba rastladığımda,adı benim de dikkatimi çekti ancak biraz yorumları araştırdığımda çok da olumlu izlenimlere rastlamadım açıkcası..almaktam vazgeçtim.Mevlanayı arkadaşın dediği gibi,önce,daha sade bir şekilde okumalıyım sanırım diye düşündüm.
    Selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba neşeli ve incili günler, bana katılmana sevindim... neşeli bloglamalar :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...