18 Ocak 2015 Pazar

tayland usulü hindistancevizli tavuk

boğazıma öyle düşkünüm ki ... yemek yapmayı da yemeyi de çok severim. 
son iş seyahatimde almanya'dan Knorr'un hazır soslarından almıştım. denemek bugüne kısmetmiş. 
klasik olarak küp küp doğranan tavuk göğsünü yağda biraz soteledikten sonra mantar, kırmızı biber, yeşil biber ve havuçtan oluşan sebze karışımını da tencereye ekleyip bir müddet tümünü tencerede çeviriyoruz. 
paralel olarak 300ml hindistancevizisütüne ihtiyacımız var.  evde hazırda olmadığından ve çıkıp almaya -tabi ki- üşendiğimden, 1 koca bardak sütün içine 1 çorba kaşığı dolusu hindistancevizini koyup biraz ısıtıp yarım saat kadar demlenmeye bıraktım. sonra süzgeçten geçirip kullandım. fena da olmadı hani 😃
pişen et+sebze karışımına sütü ve hazır toz karışımı ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra 5dakika kadar kısık ateşte pişiriyor ve altını kapatıp biraz dinlendirdikten sonra mideye indiriyoruz. 
lezzetli pazarlar

17 Ocak 2015 Cumartesi

Öfke Dansı - Dr. Harriet Lerner

Öfke Dansı son yıllarda okuduğum en iyi kitaplardan biri. sanki kadınlara ithafen yazılmış gibi duruyor ama aslında ideal bir iletişim nasıl olmalı, çatışmaları nasıl sinir krizlerine girmeden :) yönetebiliriz, empati nedir vb. konuları örneklerle harika şekilde ele alan bir başyapıt.
reklamı pek yapılmıyor sanırım çünkü böyle bir kitabın methine hiçbir yerde rastlamadım. 
bir vakit almışım ve rafımda okunmayı bekleyenler arasındaydı. 
kapak tasarımı pek de hoşuma gitmediğinden öylece duruyordu. 
ne iyi yapmışım da okumaya yeltenmişim! 
yazarı şu sıralar 70. yaşını kutlamakta olan hafif feminist yüzlerce hastaya yardımcı olmuş bir klinik psikolog. dolayısı ile kitap bilimsel bir nitelik taşımakta zira hastaları ile olan seanslarından bolca örnekler içeriyor. 
raflarda kişisel gelişim adı altında satılan ne idüğü belirsiz yüzlerce kitaptan çok çok daha fazla övgüyü hakediyor bence. 
alın, okuyun ve eğer uygulayabilirseniz insanlarla olan ilişkilerinizdeki değişimin tadını çıkarın. 
keyifli cumartesiler. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...