29 Ocak 2013 Salı

doğumgünümdü!

bugün benim doğumgünümdü... bu sene başladığım işimde gerçekten harika insanlar ile tanıştım ve arkadaşım oldular. ekip oldukça genç ve çoğu da bekar olduğundan güzel bir arkadaş ortamı oluştu. hem iş arkadaşı hem de arkadaş olabilmek büyük bir lüks olsa gerek... 12 şubat 2012'de (işe başlamadan bir gün önce) böylesine güzel arkadaşlar edinebileceğimi ve yeni taşındığım bu şehirde neredeyse istanbul'da olacağım kadar mutlu olabileceğimi tahmin edemezdim. demek ki hayat hergün yeni şeylere gebe...
ofisimizde gelenektir, doğumgünü çocuğu için 2 büyük pasta kesilir. ben çok büyük bir pasta fanatiği değilimdir ama krokanlıyı severim. şansıma -çayları ile günümüzü neşelendiren- cüneyt ile zevklerimiz aynı olduğundan pastalarım krokanlıydı... ama aslında gün daha farklı başlamıştı...(öyle çok heyecanlı şeyler anlatmayacağım, sıkılanlar olursa okumayı burada bırakabilir :)

sabah ofise geldim, bir de baktım benim masada bir hediye pakedi... "kim getirdi? nedir?" diye ortalıkta dolanıyorum, en sevdiğim arkadaşım "şenol'u biraz önce buradan uzaklaşırken gördüm" dedi... şenol da oldukça yakın çalıştığım (hatta en yakın çalıştığım) iş arkadaşımdır. aynı alt parçanın o seri planlamacısı, ben ise numune planlamacısıyım. ilerleyen dakikalarda şenol ofise geldi ve kendisine teşekkürlerimi ilettim. bana kahve dünyasından eksikliğini eve gelip de kendime okkalı bir kahve yaptıktan sonra fark ettiğim çok güzel bir french pres almış... yanında da tchibo'dan 3 farklı aromada kahve... canım kibar arkadaşım! 

akşamüstüne doğru diğer fabrikaya geçmem gerekti, gitmeden milletin nabzını yokluyorum, mentoruma: "sevil ya, benim kutlama davetiyesini saat kaça atmışlar? ben diğer fabrikaya gideceğim... söylesene çaktırmadan" dedimse de, "üzgünüm ama kutlama falan yok, davetiye gelmedi" dedi sevil. millete soran gözlerle bakıyorum ama ses seda yok... ben de ortaya "saat 16 gibi dönerim, karşıda toplantım var" deyip çıkıp gittim...

karşı fabrikaya gittim, moralim bozuk tabi... "ya bana ofiste pasta kesmediler" modundayım... o esnada canım arkadaşım cengiz iki arada bir derede halime üzülüp bana pasta organize etmesin mi...! efendim böylelikle birinci pastamı kesmiş ve yemiş olduk... çok da lezzetli idi :) frambuazlı kısmından yedim mis :)

derken telefon geldi kendi ofisimden, gel hadi dediler :) gittim ki alt ofis, üst ofis toplaşılmış... kutlamalar, "kaç yaşına girdin?" şakaları. pastaları kestik yedik..."ne diliyorsun?" diye sordular, hemen karşımda departman müdürü olduğundan  pek tabii "bu seneki üretim adetlerini tutturmak, takım ve sarf maliyetlerinde hedefin altında kalmak tabi ki!" dedim :)

akşam artık çıkmak üzereyim, telefon çaldı kargo geldi dediler.. "ne oluyor ülen?" diye bir gittim, en yakın arkadaşlarımdan aslıcığım bana çiçeksepetinden artık adı her ne ise ondan göndermiş.. ofis ofis gezip dağıttım, mideye indirdik onu da ama artık benim mide fesadının eşiğinde... neyse kalan işleri de tamamlayıp çıktım fabrikadan... ofis kankam eser bugün hasta olduğundan işe gelemedi, biz de iş çıkışı programı başka bir zamana erteledik... hal böyle olunda ben de alışveriş merkezine gidip -bu bir makyaj blogu olmadığından dolayı burada fotoğrafını paylaşmamakta olduğum- birkaç makyaj malzemesi ve gözaltı bakım kremi türevi ile kendimi şımarttım ve hayatımdaki tüm güzellikler için Allah'a şükrettim!

aşağıda bugünümün özeti bir kolaj ve facebook'ta paylaştığım teşekkür yazısını görebilirsiniz...


bugün beni arayan, soran, hediyeler ve sürprizler ile beni mutlu etmeye çalışan tüm arkadaşlarım... sanırım insan yaş aldıkça daha bir hassaslaşıyor, daha bir düşkün oluyor sevdiklerine. zira dostların sayısı yıllar ile ters orantılı olarak değişiyor...
yaşlanan bünye bir mesajla dahi olsa hatırlanmak istiyor...
bana kendimi yalnız hissettiğim şu günlerde; sevildiğimi ve bir sürü dostum olduğunu yeniden hatırlattınız...
hayatıma anlam katan dostlarım...hepinizi çok seviyorum. iyi ki varsınız. çok teşekkür ederim...

27 Ocak 2013 Pazar

yeniyıl kartlarım - 2 ♥♥♥

gecikmeli bir post oldu ama ancak sıra geldi... birazsoylebirazboyle.blogspot.com'un düzenlediği yılbaşı etkinliği kapsamında elime son ulaşan kartlar için aşağıdaki arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım:
cumbada ve A-H; benden birer kart alacaklısınız... iyi pazarlar

21 Ocak 2013 Pazartesi

en son gelenler

kitapyurdu'ndan bu ay kendime fotoğraftaki kitapları seçtim (her ay yaptığım alışverişler sayesinde -1 tek kitap bile alsanız- özel müşterilerden oldum ve kitapyurdu fiyatına ek olarak birçok üründe %5 indirim daha alıyorum). sanırım ikisini de piktobet'in bloğunda görmüştüm. resimde ayrıca zor zamanlar geçirmekte olan bir arkadaşıma moral olsun diye haftasonu evde bulduklarım ile bir çırpıda yaptığım şirin kitap ayracını da görmektesiniz... hürriyet gazetesinde bugün çıkan bir habere göre bugün yılın en depresif günüymüş. ben de zaten sabah kalktığımdan beri çok keyifsizdim. neyse ki iş çıkışı spora gittim de biraz rahatladım. hocamız ecehan çok neşeli ve nazımızı çeken biri...bir de çok tatlı ve akıllı bir kızı var. orada olduğu günlerde seans sonrası melisa ile sohbet etmek çok keyifli oluyor. şimdiki çocuklar gerçekten harika...
sonra da eve geldim ve uzun zamandır ertelediğim mutfak temizliğine giriştim... az önce bir bardak melisa çayımı yudumladım ve birazdan da kitabımı okuyarak sızmak niyetim var. tabii ki komşularım anırmayı keserse.
iyi depresiflikler :)
 


son ganimetlerim

13 Ocak 2013 Pazar

olan biten

haftasonunda üniversiteden en yakın arkadaşım istanbul'dan ziyaretime geldi. 1 yıl 4 aylık evliydi, şimdi eşi ile boşanma arefesindeler. ev dağıtıldı ve satışa çıkarıldı, o annesinin yanında döndü şimdilik, eşi de bir arkadaşı ile kalacakmış bir müddet. üniversite üçüncü sınıftan beri çıkıyorlardı. 2011'de de evlenmişlerdi ama ilk zamanlardan beri bu ilişkide eksik ve yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu ona yakın olan herkes hissediyordu. ben arkadaşımı çok iyi tanıdığımdan aksaklıkları görüyordum ama yüzüne söylemeye cesaret edemiyordum. yurtdışında olduğum zamanlara denk geliyordu o vakitler. o da herşeyin farkındaydı ama gerek toyluk, gerek iyimserlik ile sevgililik döneminde kendini kandırmayı öylesini iyi başardı ki, bu ilişki evliliğe kadar gitti... morali bozuktu hali ile, cuma gecesi sabaha kadar oturduk dertleştik... ona destek olmaya çalıştım, o anlattı ben dinledim, ben söyledim o dinledi. doğruyu söylemek gerekirse düşündüğüm kadar kötü bulmadım onu. kendini kafada bu sona uzun zamandır hazırladığı belli idi. hatta belirsizlik ve tartışmalar artık bittiği için bir miktar da rahatlamış gözüküyordu. cumartesi akşamı da mini bir sofra kurduk, arkadaşımın teyzesi de bize eşlik etti ve hoş bir akşam geçirdik.
Allah kimseye böyle bir tecrübe yaşatmasın. çıkardığım bir ders varsa o da kimsenin kendini kandırmaması gerektiği. çünkü o iç ses er ya da geç bir gün bir şekilde galip gelmeyi başarıyor. arkadaşım kararını verdiği günden itibaren son 5 yıl boyunca kafasında konuşan o sesin gittiğini söyledi. üzgün ama huzurlu hissediyormuş artık...
soframızdan bir kesit ile noktalıyorum. yarın çok işler beni bekliyor, stresi şimdiden sardı. birazdan kendime bir melisa çayı yapıp yeni kitabıma başlayacağım.
bifincankahve'nin çekiliş hediyesini sipariş ettim bile. kendine "Yüzüncü Ad" romanını seçti. umarım keyifle okur.
iyi pazarlar.

sosis ile patates kızartması ve kaşarlı mantar

12 Ocak 2013 Cumartesi

çekiliş sonuçlandı !!!

merhabalar;
çekiliş için belirlenen süre dün dolduğundan bugün artık şanslı ismi açıklayabilirim.
 çekiliş postunun altına 11 kişi yorum bırakmış. random.org ile yaptığım seçmeye göre kitap hediyesini kazanan.....
dördüncü yorumun sahibi bifincankahve! 
gün içerisinde hangi Maalouf kitabını arzu ettiğini öğrenmek için kendisi ile iletişime geçeceğim.

iyi haftasonları!




2 Ocak 2013 Çarşamba

kitap çekilişime buyrunuz!

blogumun 100. takipçisi şerefine ben de bir çekiliş düzenlemek istiyorum. çekilişten ismi çıkan takipçiye Amin Maalouf'un dilediği bir kitabını göndereceğim. şart şurt yok, tek yapılması gereken bu postun altına katılmak istediğinizi belirten bir yorum ile birlikte iletişim bilgilerinizi bırakmanız. blogunuz varsa ve adresini yazarsanız (eğer henüz değilsem) blogunuzdan haberdar olmamı sağlar ve çok sevinirim.

çekiliş 11 Ocak'ta son bulsun ... herkese bol şans! (15inden 11ine aldım, sabredemiyorum:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...